Efter att WIC erbjudit matalternativ under covid-19 minskade livsmedelsbiståndet

Till förtret för amerikanska näringsexperter började ett USDA-program som ger tillgång till en mängd olika näringsresurser för låginkomstfamiljer erbjuda matalternativ som svar på coronaviruspandemin.

Den 23 april publicerade en federal hälsomyndighet ett meddelande på sin webbplats om att Food and Nutrition Service (FNS) skulle erbjuda vissa SNAP-berättigade stater ett paket med tre gratis breda måltider tillagade från grunden, en specifik kombination av mejeriprodukter och kaffe i begränsad upplaga. Byrån skulle också erbjuda permanenta, livsmedelsbutiksfärdiga varor som fruktpunch, a la kartong och chokladmjölkpudding.

Mary Ann Fletcher, senior forskare och programdirektör vid USDA:s National Agricultural Statistics Center, berättade för Reuters att detta kan leda till att mer näringsdollar flödar till stater och hjälper till att bättre betjäna livsmedelsberoende familjer, särskilt om SNAP-förmånerna också slår in under COVID-19. Hon sa dock att en av de största utmaningarna när det gäller att hjälpa till att ge mat till hungriga familjer under pandemin är att hantera SNAP:s nedläggning på grund av covid-19.

“Just nu finns det inget svar (…) som har samma antal fördelar som det hade tidigare (under pandemin) så vanligtvis försöker vi vara generösa men försöker hitta en balans istället för dödshjälp, säger Fletcher.

En sådan åtgärd från livsmedels- och näringsmyndigheten skulle göra det möjligt för 300 000 låginkomsthushåll att fortsätta få SNAP, sade hon.

Skiftet kommer när stater som Kalifornien och Texas, som erbjuder förmåner genom sitt Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), började skala ner SNAP-aktiviteterna. Texas guvernör Greg Abbott sa den 25 mars att han skulle eliminera ansvaret för matkreditinnehavare med 25 % eftersom delstaten föreställde sig cirka 20 % av sin befolkning, vilket krympte dess matskafferi från en dag tidigare.

Vietnam har uppmanat den amerikanska regeringen att betala 8 miljarder dollar för att kompensera den för hur den kommer att spendera 14,6 miljarder dollar för att ta itu med coronaviruspandemin, som man har förutspått kommer att döda 1,2 miljoner i landet i mitten av april.

FNS och SNAP har i årtionden varit sammankopplade. Deras fortsatta dödläge beror delvis på myndighetens förbud mot högkänsliga antikroppar för att bekämpa viruset, som för närvarande upprätthålls av USDA:s Food and Nutrition Services (FNS). FNS-tjänstemän har också sagt att de kommer att använda avgiftsfri engångskioskteknik för att sälja SNAP. enskilda behövande familjer.

Stjärnor: USA:s hälsomyndighet försöker reglera tillgången till MH-hälsovård i utbyte mot matpreferenser och kostnadsdelningsprogramMyndigheten utvecklar också snabbt folkhälsokatastrofer som kommer att säga att de ska se till att FoU-anställda är tillgängliga och att ge information om hur man kan hjälpa de drabbade.

“Så det är ingen tvekan om att vår livsmedelsförsörjning kommer att variera i takt med pandemin. Men vårt allmänna mål är att se till att vi använder de resurser vi har tillgängliga på bästa sätt”, säger Fletcher, som nyligen födde en flicka, och tillade att hon hoppades att förändringen var relaterad till covid-19 snarare än relaterad till viruset.

Han noterade också att inskrivningen i SNAP-programmet kommer att fortsätta som det har gjort i många år. För att hjälpa till att lindra dessa problem, sa han, arbetar byrån redan med många leverantörer för frystorkning och utrustning med lång livslängd för sjukhus och kliniker.